|
Welcome,
Guest
|
Propozycje i pomysły
|
||||||||||||||||||||
TOPIC: PM na forum i w serwisie
PM na forum i w serwisie 1 year ago #525
|
Pytanie jest proste ale odpowiedź już nie więc mam nadzieję że pomożecie nam w podjęciu tej decyzji. Odpowiedzcie - czy powinniśmy wprowadzić coś co się nazywa PM (możliwość wysyłania prywatnych wiadomości pomiędzy userami) na naszym forum i w całym serwisie?
Bardzo proszę gdy będziecie głosować w ankiecie napiszcie też uzasadnienie swojego wyboru. |
|
http://splaszfx.pl - praca
http://motionfreaks.pl - newsy i poradniki http://25fps.pl- relaks i filmiki http://dslry.pl - kamery i filmowanie |
Odp: PM na forum i w serwisie 1 year ago #526
|
Czy jest potrzebny? Może innym, może kiedyś....ale jakoś nigdy nie lubiłem i nie korzystalem z takich wynalazków jak PM...
Niby PM ma pomagać w kontaktach pomiędzy userami ale tak naprawdę to kończy sie na tym że jeśli sie uydzielasz i pomagasz ludziom na forum to później nie możesz się opędzić od PMów w stylu: - czy mógłbys pomóc: i tu link do watku który ktos zaczął albo - odpowiedz: i tu watek do zaczetego tematu Mam problem taki to a taki i powiedz mi jak to zrobic - jakby ludzi nie potrafili zrozumieć że to bez sensu bo jeśli się im odpowie na takiego PMa to oni będą szcżęśliwi ale nikomu innemu to nie pomaga. Właśnie po to powstają fora żeby jeśli komuś pomagamy to później z tej wiedzy moga skorzystać inni. - albo co gorsza jeśli jesteś zajęty to taki artysta potrafi ci zaraz po napisaniu watku na forum napisac tez pma i później średnio co 30 minut ponaglac cię żebyś mu pomógł i jak tego nie zrobisz po kilku godzinach to obsypuje ciebie i całe forum obelgami i odchodzi. Więc podsumowując: więcej z tum problemów niż pożytku. |
|
splaszfx.pl - tu wyanimuja wszystko
motionfreaks.pl - a tu nie wyanimuja, ale cie naucza jak animowac |
Odp: PM na forum i w serwisie 1 year ago #527
|
A ja sobie kliknąłem że jest mi to bez różnicy - bo tak w rzeczywistosci jest. Jeśli komuś to pomaga w czymkolwiek tow prowadźcie taką funkcje, ja raczej nie bedę korzystał za często.
A poza tym to co już napisal Ming - może to doprowadzić do fali ostrego spamowania na PW. |
|
|
Odp: PM na forum i w serwisie 1 year ago #529
|
Każde porządne forum powinno mieć PM. Ale to jest mało popularne więc nie wiem czy jest sens. Promocją się zajmijcie, zachęceniem userów do pisania, zapełnieniem forum treścią... potem można o takich mało ważnych sprawach myśleć
|
|
|
Odp: PM na forum i w serwisie 1 year ago #531
|
Ty chyba kpisz!!! I co jeszcze - płacić ci mają za pisanie czy co? Jak sobie wyobrażasz zachęcanie?
Jak ktoś chce to będzie pisał, a jak nie chce to nie i tyle... jak dla mnie to tam - co prawda trochę mało ludzi jeszcze, ale przynajmniej nie ma nawału troli któzy zaśmiecają forum, a myślę że wcześniej czy później się zapełni i mam jednak nadzieję że ludźmi myślącymi, a nie wspomnianymi trolami. Zapełniać forum treścią? A jak ma to być robione? Jak ludzie będa chcieli pisac to będą pisali, a jak nie top nie i tyle. Ludzie z serwisu to niech sie zajmują pisaniem sensownych tekstów w serwisie a nie "zapełnianiem" forum. Chcesz pisac i gadac z ludźmi stąd to to rób a nie głupie frazesy rzucasz. A co do PM który jest tu głównym tematem to moje zdanie jest powyżej - Cesaz Ming wyraził swoje zdanie A i tak uwazam że PM powstanie (nie wiadomo po co) bo już to widać po głosowaniu - no chyba że administracja oleje głosowanie. |
|
splaszfx.pl - tu wyanimuja wszystko
motionfreaks.pl - a tu nie wyanimuja, ale cie naucza jak animowac |
Odp: PM na forum i w serwisie 1 year ago #533
|
Mylisz się. Da się. Nie zmuszać ale jakiś konkurs czy coś. Reklamować. Częsciej odpisywać na problemy. Więcej ankiet, pytań czego oczekują od serwisu itd. Jest dużo sposobów. Oczywiście to nie było tylko do redaktorów tylko userów. Administracja musi podjąć pewne kroki aby userów zachęcić do pisania i zapełniania forum treścią. Forum bez treści nie pozyska nowych userów.
Redakcja niech się zajmie tak jak mówisz newsami, ostatnio czesciej piszą, to dobrze. Swoją droga już ty paru troli widziałem, w tym jednego ostatnio. |
|
|
Time to create page: 0.39 seconds